İSTANBUL / PENDİK - Ercan Görür İmam Hatip Ortaokulu

Okulumuzun Tarihi

OKULUN TARİHÇESİ

Okul binası ilk olarak bugün Ercan Görür Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin bulunduğu binada, ismini aldığı Ercan Görür adlı bir iş adamı tarafından 4170 m2 hazine arazisi üzerine zemin kat olarak inşa edilmiştir. İlk dönemde sadece yedi derslikten ibaret olan ve odun sobası ile ısıtılan okul, Kasım 1990 tarihinde Fatma Gözen Eralp İlköğretim Okulu'na bağlı derslik adı altında hizmete açılmıştır. Bir öğretim yılı süren bu uygulama 1991-1992 eğitim-öğretim yılında sona erdirildi ve okulumuz Ercan Görür İlkokulu adında bağımsız bir kurum halini aldı. Aynı yıl okulun ikinci katı inşa edilerek sınıf sayısı on dörde çıkarıldı. Ancak, okulun bulunduğu çevreye sürekli göçle birlikte öğrenci sayısının artışı mevcut sınıf sayısının yetersizliğini ortaya koydu.  2005/2006 eğitim-öğretim yılından itibaren okulumuz İl Özel İdaresi tarafından yapılan halen kullanılmakta olduğumuz yeni binasına taşınmıştır. 820 m2 kaide üzerine bodrum+zemin+3 kat olarak inşa edilmiş olan bu binada kullanım alanı 4100 m2 kapalı alana tekabül etmektedir.  Ayrıca aşağıdaki birimler mevcuttur.  32 derslik, 1 kütüphane, 1 teknoloji sınıfı, 1 Müdür ve  4 müdür yardımcısı odası, 1 öğretmenler odası, 1 okul aile birliği odası, 3 rehberlik odası,1 çay ocağı, 1 spor odası, 1 arşiv, 2 mescid,1 konferans salonu, 300 m2 sığınak, kantin, depo, lojman, oyun sahası, 50 m2 anasınıfı oyun alanı bulunmaktadır. 6287 sayılı kanunla İlkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokulu olarak ayrılan okulumuz aynı binada ikili eğitime devam etmektedir.

BAĞIŞCI ÖZGEÇMİŞİ

Ercan GÖRÜR, memleketi Sivas Su Şehri olup İstanbul doğumludur. 28 yaşında evlenip 2 çocuk babasıdır. Hala hayatta olup ticaretle uğraşmaktadır.

Yayın: 23.11.2021 - Güncelleme: 19.04.2022 10:44 - Görüntülenme: 499